Přebornicí Prahy mladších žákyň je Kurylová | | Toman z TK Sparta Praha přeborník Prahy v mladších žácích

21. 5. 2024

Přebornicí Prahy dorostenek se stala Natalie Donald

Natalie Donald z TK Olymp Praha zvítězila na Přeborech Prahy dorostenek 2024.

Kompletní výsledky:

https://www.cztenis.cz/turnaj/416800/sezona/L24/vysledky

Letošních bojů o přebornici Prahy v dorostu na kurtech SK Aritma Praha se zúčastnilo 64 hráček. Už od prvního kola byly k vidění pěkné zápasy. Mezi posledních 16 postoupilo všech 16 nasazených hráček. Od čtvrtfinále byl k vidění opravdu pěkný tenis. Ze čtvrtfinalistek mohla postoupit do finále kterákoliv hráčka. Nakonec titul získala Natálie Donal (TK Olymp Praha), která ve finále zdolala Karolínu Ječmínkovou (TK Sparta Praha) 6:2, 6:1. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, finále mělo dobrou úroveň.

Ve čtyřhře bojovalo o vítězství 21 dvojic. Nakonec v pondělním finále hrály o titul přebornic 3 hráčky LTC Modřany a jedna ze Sparty.  Přebornicemi se staly Svobodová V.  a Zikmundová V., na druhém místě skončily Šturcová N. a Zítková K. . Modřany měli na přeboru nejpočetnější zastoupení v závěrečných kolech dvouhry i čtyřhry. Mají teď opravdu silnou generaci děvčat.

Chování hráček zejména v posledních dvou dnech turnaj bylo fantastické. Rozhodčí turnaje Filip Sachl nemusel řešit žádný vážný konflikt.