Přebor Prahy mužů vyhrál V. Valeš (I. ČLTK) | | Přebornicí Prahy starších žákyň se stala Beata Marešová (TK Sparta Praha)

12. 6. 2024

Na Oáze zvítězila Katrin Pávková (I. ČLTK)

Přebor Prahy žen na otevřených dvorcích byl vypsán pro 40 hráček, nakonec se účastnilo pouhých 33. Když se k tomu připočte pět utkání, které se buď vůbec nehrály nebo byly skrečované v průběhu zápasu, je to poněkud překvapivá vizitka… Akce byla také podpořena MČ Praha 4, která dodala krásné dárkové koše, které doplnily celkovou dotaci 12.000 Kč.

Poháry a koše věnované MČ Praha 4
Předseda PTS P. Saic, pořadatel P. Beneš a starosta MČ Praha 4 O. Kubín

Kompletní výsledky:

https://www.cztenis.cz/turnaj/216800/sezona/L24/vysledky

První nasazená Katrin Pávková ze Štvanice potvrdila svou pozici, když musela dvakrát bojovat ve třech sadách. Poprvé to bylo proti Marii Krymlové (Start Praha-Topolka), podruhé pak proti Valerii Zikmundové z TK Sparta v semifinále. Ve finále si potom poradila se zjevně handicapovanou nositelkou slavného jména, Klárou Kodešovou z TSM Vysočany, která pro nevolnost musela utkání skrečovat v průběhu druhé sady.

Katrin Pávková
Klára Kodešová
Přebornice Prahy žen 2024 Katrin Pávková a předseda PTS P. Saic

DO čtyřhry se přihlásilo deset dvojic, a protože dva páry svá utkání vzdala, zdálo by se, že cesta k vítězství pro první nasazené bude snadná. Dvojice Kodešová – Pávková to potvrdila a jedinou bitvu odehrála až ve finále, s tiebreaku druhé sady, proti páru K. Jirousková (Lokomotiva) s Š. Tomcovou (Plíšková T.A.) a zvítězily 61, 76(6)

Vítězky čtyřhry Pávková a Kodešová

Další fotografie na instagramu @prazskytenisovysvaz