Na Oáze zvítězila Katrin Pávková (I. ČLTK) | | Tommy Luxa (TK Sparta) přeborníkem Prahy staršího žactva.

12. 6. 2024

Přebornicí Prahy starších žákyň se stala Beata Marešová (TK Sparta Praha)

Na pražské Štvanici se odehrál Přebor Prahy starších žákyň. Startovalo na něm 44 dívek, bohužel, kolize s turnajem TE v Rakovníku poněkud narušila hladký průběh a vedla k některým skrečím, které soutěž poněkud ovlivnily.

Kompletní výsledky:

https://www.cztenis.cz/turnaj/616800/sezona/L24/vysledky

Do finále se nakonec probojovaly nenasazená Beata Marešová ze Sparty proti desítce Anetě Hanzíkové ze Startu -Topolka. Marešové z cesty odklidila první nasazenou Vávrovou Diana Dušková z LTC Modřany 2005, která ovšem v dalším kole podlehla domácí Kubíkové. Do semifinále prošla Beata bez boje, nenastoupila jí modřanská Justýna Reifová.

Beata Marešová

Z druhé poloviny Aneta procházela také relativně lehce, v semifinále ji pro změnu, za stavu 2/2 vzdala Adéla Svoboda z Olympu. V téhle čtvrtině se vůbec „děly věci“…Ulrychové první zapas vzdala Novotná, druhý potom Jelínková. No, a když konečně mohla nastoupit proti Svobodě, tak nenastoupila…

Adála Hanzíková

Ve finále děvčata sehrála hezké utkání, ve které zvítězila hráčka Sparty Marešová 6/4, 6/2 a smutně konstatovala, že ačkoliv se probojovala na MČR starších žákyň, tak nepojede, neboť ji koliduje s MČR družstev mladšího žactva…

Do čtyřhry se přihlásilo dvacet dvojic a B. Marešová si připsala double ve dvojici s hamerskou Sofií Radovou, když po veliké bitvě ve finále zdolaly Lelu Zimovou z Lokomotivy Praha s Gabrielou Šulcovou (I. ČLTK) až v STB 3. sady. Nehrálo se ovšem ani jedno semifinále, Vávrová, Kubíková i Reifová s Drábovou k nim nenastoupily, což poněkud snižuje úroveň celé soutěže, neboť se jednalo o první dva nasazené páry.

Finalistky čtyřhry

Další foto na Instagramu @prazskytenisovysvaz